Coursing trening

Posted on Posted in Uncategorized

Pozdravljeni

Coursing trening bo v soboto 29.07.2017, zberemo se od 8h do 8.30 na Škofljici, pri znaku 1,5 km od skofljice proti igu, na kroziscu na skofljici, prvi izhod. V priponki prilozeni zemljevid in fotografiji kraja.
Na začetku bo g. Andrej Krpan razložil o coursingu in pravila.
Cena treninga je 10€ na psa za člane KRGS in se poravna na mestu treninga.
Ker se s coursingom šele spoznavamo tako mi kot tudi naši grebenarji, bodo psi tekli posamezno za vabo in ne v parih. V parih se bodo lahko preizkusili kasneje le psi, ki so kompaktibilni med seboj.

Prosimo, da se dosledno držite naslednjih navodil, ker drugače boste kaznovani z odslovitvijo mesta treninga;
– vsi psi morajo biti na navadnih povodcih in ne na Flexiju.
– lastniki psov morajo poskrbeti, da so psi, ki se ne razumejo med sabo na dovolj veliki varnostni razdalji med seboj in vedno pod nadzorom.
– ko se zbiramo in tudi kasneje, je potrebno paziti da se ne zbiramo v gruče temveč se lepo porazporedimo tako da imajo psi dovolj prostora.
– med tekom so vsi psi razen tistega ki teče strogo na vrvici!!!
– pse med tem, ko je eden na stezi na lovu za vabo, trdno držite, da se vam ne izpulijo iz rok!
– med tem, ko je eden od pasjih udeležencev na progi se ostali umaknejo na varno razdaljo od proge
– lastniki, ko vidite da gre pes proti zaključku teka, se pripravite da psa potem ko zaključi s svojim tekom takoj pripnete nazaj.
– psa, predno boste na vrsti za tek ogrejte (najdete kotiček kjer lahko s psom v miru malo poteceta gor dol), da zmanjšate možnosti poškodb.
– prosimo, da travnik zapustimo v stanju kot smo ga dobili (vsak za seboj pospravi svoje smeti)!
– za pse imejte s seboj dovolj tekočine!
Še enkrat prosimo, da se striktno držite danih navodil in tistih, ki jih bo še navedel g. Krpan. Zavedati se moramo, da lahko drugače pride do poškodb, neljubih dogodkov in slabe volje med udeleženci.

!!!!Prosimo vse, ki se boste udeležili coursing treninga in svojega psa hranite zjutraj, da ta obrok preskočite ali pa ga psu ponudite kasneje po zaključenem treningu, da ne bi slučajno prišlo do zdravstvenih težav!!!

V soboto Vam želimo prijetno druženje!

Lep pozdrav

Vaš KRGS!