Klubske pasje razstave

9. KLUBSKA SPECIALNA RAZSTAVA KLUBA RODEZIJSKIH GREBENARJEV SLOVENIJE

Na hipodromu Lesce se je 11.06.2016 v popoldanskih urah in hudem nalivu odvila že 9. Klubska specialna razstava Kluba rodezijskih grebenarjev Slovenije (KRGS), na kateri se je predstavilo 33 lepotcev iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Italije, Slovaške in Francije. Težko delo izbire mladinskega in klubskega prvaka in prvakinjo, najlepše glave, grebena in gibanje, najlepšega članskega psa/psičko, najlepšega slovenskega psa/psičko, ter najlepšega pet grebenarja je letos pripadla mednarodni sodnici specialistki za pasmo ga. Ludmili Fintorovi iz Slovaške.
Mladinska klubska prvak in prvakinja sta postala Kitamba Cedrik Pro Amicitia (L: Gregor Žerjav, Slovenija) in A’One Ariana Grande Malawiway (L: Marek Kochan & Miroslava Kmotrikova, Slovaška), naziv najlepšega mladička je osvojila Iskra Sparky Abana (L: Krešimir Vondraček, Hrvaška), najlepše gibanje Zawadi N’Zuri Lobengula Bomani (L: Nawrot Martine & Berland Bruno,Francija), najlepši greben Bella Themba Neomele (L: Andrej Grm, Slovenija), najlepša glava samci CH Ibamba Of Sambesi Waters (L: Stefanie Radke, Nemčija), ki je osvojil tudi naziv najlepšega veterana in samice A’One Ariana Grande Malawiway (L: Marek Kochan & Miroslava Kmotrikova, Slovaška), najlepši KRGS članski grebenar je postal Rusul Kijana Tshaka (L: Vili Klemenčil, Slovenija) ter tudi najlepši slovenski samec, med slovenskimi psičkami pa je slavila Harmakhis Wisdom Zuri Asha (L: Andreja Balkovec, Slovenija). Naslov prvak kluba in najlepši predstavnik pasme nasprotnega spola (BOS) je osvojil Harmakhis Wisdom Aurora Floyd (L: Flavio Monza, Italija), najlepši predstavnik pasme (BOB) in klubska prvakinja pa je postala Harmakhis Wisdom Aurora Fosca (L: Sara Venturelli, Italija), najlepša vzrejna skupina je bila Harmakhis Wisdom. Klub pa za svoje člane organizira tudi tekmovanjev »pet« razredu, kjer je med samčki zmagal Bring The Disco King Shujaa Rafiki (L: Matjaž Fekonja, Slovenija) in samičkami Chiquita Abana (Mladen Radolovič, Hrvaška).
Razstavljalcem iskrene čestitke za dosežene rezultate in hvala, ker ste pomagali ohranjati prijetno in veselo vzdušje, navkljub močnemu nalivu, ki je spremljalo klubsko razstavo in to prijetno, veselo vzdušje nadaljevati še naprej pozno v noč na klubski večerji. Iskrene zahvale sodnici ga. Ludmili Fintorovi za uspešno sojenje in prelepi sliki (avtorsko delo), ki jih je darovala zmagovalcem, predsedniku KZS g. Egonu Dolencu in delegatu KZS g. Miroslavu Zidarju, sponzorjem, ki so nam pomagali z prekrasnimi nagradami za udeležence in vsem, ki so sodelovali in pomagali pri uspešni izvedbi razstave. Z velikim veseljem Vas vabimo na našo naslednjo specialno razstavi KRGS, ki bi potekala znotraj mednarodne kinološke razstave CACIB Lipica v nedeljo 09.10.2016 s sodnico specialistko ga. Orit Nevo iz Izraela.

img_0228

Foto: Vesna Škodič

 

8. KLUBSKA SPECIALNA RAZSTAVA KLUBA RODEZIJSKIH GREBENARJEV SLOVENIJE

20.06.2015 smo navkljub vremenski ujmi uspešno izpeljali že 8. Klubsko razstavo specialko za rodezijske grebenarje, kjer smo naše lepotce in lepotice postavili na ogled priznanemu slovenskemu mednarodnemu sodniku g. Borisu Baiču. Razstave so se udeležili tako tuji kot domači razstavljavci in če ravno ni bila številčno najmočnejša, smo pa toliko bolj veseli da so se je v največjem številu doslej udeležili naši člani iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Čudovit dan smo sklenili z veselim druženjem ob večerji in bogatem srečolovu. Z velikim navdušenjem vas vabimo, da se nam v letu 2016 pridružite na kar dveh specialnih razstavah za rodezijske grebenarje, in sicer: 11.06.2016 na samostojni 9. Klubski razstavo ki bo znova na Bledu, s sodnico go. Ludmilo Fintorovo iz Slovaške ter 08.10. 2016 v okviru CACIB Lipica s sodnico go. Orit Nevo iz Izraela.

img_0230

Utrinek z 8. klubske razstave na Bledu, 11.6.2015 Foto: Vesna Škodič

 

7. KLUBSKA SPECIALNA RAZSTAVA KLUBA RODEZIJSKIH GREBENARJEV SLOVENIJE

V okviru same mednarodne razstave je potekala tudi 7. klubska razstava za Rodezijske grebenarje slovenskega kluba KRGS (klub Rodezijskih grebenarjev Slovenije) pod taktirko mednarodnega sodnika Avi Mallach-a iz Izraela, ki je moral izmed 35 čudovitih predstavnikov izbrati klubskega prvaka in prvakinjo.
Klubski prvak in prvakinja sta postala Chibale »Habeebah« of Shingamonga (L: A. Benčičova) iz Slovaške, ki je osvojil tudi naziv najlepšega predstavnika pasme – BOB, in Durah Abana (L: K. Vondraček) iz Hrvaške. Naziv mladinskega klubskega prvaka je osvojil Davu Moyeni (L: N. Vinik) iz Slovenije, naziv najlepšega mladička in najlepša med najmlajšimi pa Harmakhis Wisdom Alex Daiquiri Frozen Dara (L: L. Patti) iz Italije in Shuja Fafiki Alioth Adhara (L: B. Gotovina) iz Hrvaške. Naslove najelpših psov slovenskih lastnikov pa sta osvojila Gaudi (L: N. Sovič Jelenko) in Harmakhis Wisdom Zuri Asha (L: A. Balkovec), najlepša vzrejna skupina pa je postala Abana (V: K. Vondraček).

Vse je potekalo v čudovitem in prijateljskem vzdušju, organizatorje moram pohvaliti da so odlično opravili svoje delo . Bilo je dobro poskrbljeno da so bili ringo dovolj veliki, da je bilo dovolj prostora tudi okoli njih in seveda niso pozabili niti na tiste, ki so želeli kaj kupiti, saj je bilo dovolj tudi stojnic z pasjimi izdelki.
Še enkrat čestitam vsem udeležencem za njihove uspehe!

CACIB LENDAVA 2014

Photo: Vesna Skodič