Projekt “Z grebenarji spoznavamo Slovenijo”

KRKAVČE marec 2019

Sončno jutro je napovedovalo čudovit dan, ki je bil pred nami. Ne prezgodaj smo se dobili v slikoviti vasici Krkavče, kjer nas je naša članica Andreja najprej pogostila z domačimi dobrotami, klepet pa je popestril tudi obisk lokalnega kmeta, ki nam je predstavil svoje ekološke izdelke ter lastne hidrolate, ki jih pridobivajo iz sivke, melise, žajblja, rožmarina…

Nato smo vzeli pod pod noge in se po kolovozu med oljkami odpravili na pohod po okolici. Tu pa tam je kdo našel tudi že prvi špargelj, na vse strani pa so se ponujali čudoviti razgledi. Postanek smo opravili pri znamenitem krkavškem monolitu, ki naj bi po nekaterih pričanjih izhajal iz časa kamnov v Stonehenge-u. Po povratku k avtomobilom je sledil drugi, bolj uradni del dneva, kjer smo na skupščini potrdili nove organe kluba. Nov predsednik je tako postal Matjaž Fekonja, ki mu ob prevzemu funkcije čestitamo! Njemu in ostalim novo izvoljenim članom v funkcije želimo uspešno delovanje ter sodelovanje znotraj in izven kluba, ob tem pa vabimo tudi vse člane, da nam pošljete pobude in želje glede dogodkov v okrilju kluba. Klub smo mi vsi in s skupnimi močmi bomo naredili druženje pestro, zabavno in poučno! 

67FEAD75-21A5-4993-B19C-4D355BF3C929

Foto: Matjaž Fekonja

DOBRNA julij 2017

Gregor in njegov štiriletni prijatelj grebenar Kitamba sta nas danes povabila v svoje konce in nam predstavila Dobrno in eno od njunih sprehajalnih poti. Zasedba ni bila stevilcna, vendar vseeno zabavna in polna dobre volje. Pohvaliti pa moramo tudi nase lepotce, ki so bili pridni in so zgledno obnasali.
Hvala vsem udeležencem, za zanimive teme in dobro voljo 😊, ter Gregatu, Kitambi in njunim najdražjim za prijetno preživeto nedeljo 😊

4DAF4666-8137-4DC0-A7F0-3E7D91D68BEA

Foto: Rok Tisovec

LOM POD STROŽICEM maj 2015

Klubska srečanja smo počasi nadgradili v projekt »Z grebenarji spoznavamo Slovenijo« v katerih spoznavamo lepote naše prelepe deželice in prijaznost domačinov, ki nam predstavijo svoje kraje in lokalne dobrote. Tako smo letos v okviru tega projekta uživali na obronkih Alp v majhni vasici Retnje, nato smo se podali na Lom pod Storžičem in za letos zaključili s spoznavanjem Dekanov na primorskem koncu. Komaj čakamo naslednje leto in odkrivanje novih kotičkov v družbi naših štirinožnih prijateljev.

img_0233

Foto: Andreja Balkovec