11. Raduno RRCI

Posted on Posted in Tekmovanja, Uncategorized

V objemu sončnega popoldneva sva se v petek 11.07.2014 s psičko Asho podali na 340 km dolgo pot proti ljubkemu italijanskemu mestu Trissino, kjer je 12.07.2014 na prekrasnem družinskem posestvu Villa Marzoto potekal že XXI Raduno RRCI (Rhodesian Ridgeback Club D’Italia), na katerega je bil letos prijavljen kar 101 grebenar. Največ grebenarjev je prihajalo iz Italije, sledili so jim razstavljalci iz Nemčije, Avstrije, Švice, Francije, Slovenije in Hrvaške.
Izredna težka naloga izmed vseh prijavljenih izbrati klubskega prvaka, prvakinjo, ter najlepši greben in glavo pasme je bila predana v roke mednarodno priznane sodnice in vzrediteljice ga. Dianne Brennan (Hunting Ridge Kennel) iz Avstralije in verjemite mi izmed vseh predstavnikov izbrati in jim podeliti laskave nazive res ni bilo lahko delo. Klubski prvak je postal Ch Chivas Ayaba (L.: Turčinovič Petar), klubska prvakinja Saimon’s Praide Malika Zuri (L.: Knyazeva Yulia), mladinski prvak Sashazanardi’s (L.: Di Ciaula Antonella), veteranski prvak Ch Harmakhis Wisdom Farah (L.: Marazzi Giordano). Nagrado za najlepšo glavo si je priboril Batoko George Aiyani (L.: Cristici Anca), za najlepši greben pa Sashazanardi’s (L.: Di Ciaula Antonella). Slovenske barve sta zastopali tudi dve čudoviti slovenski psički Harmakhis Wisdom Zuri Asha (L.: Andreja Balkovec)v razredu vmesni in Minjimba Ridge Keesha Enjoy (L.: Simon Friškovec) v razredu odprti, ki sta v svojih razredih zasedli odlično drugo mesto.
Razstavni ring je nahajal na zelenici ob fontani z čudovitim razgledom na vse strani, bil je izredno prostoren, moram pohvaliti RRCI da je lepo poskrbel tako za gledalce kot gledalce, saj je okoli ringa postavil stole, ter poskrbeli da je bilo okoli ringa dovolj prostora da ostali štirinožci ki so še čakali na svoj nastop ali pa so bil tam v vlogi gledalcev in navijačev niso motili razstavljalcev in njihovih štirinožcev v ringu, ter da so se lahko mirno zaobšli v primeru srečanja. Poskrbeli so tudi za tiste, ki so domov želeli prinesti kak spominek z razstave ali kako novo opremo za svojega štirinožca.
Razstava se je pričela v prijetnem sočnem jutru, ki je prešlo v vroče opoldanske ure in se zaključila v močnem deževju, in čeprav Rodezijski grebanarji niso znani kot ljubitelji dežja, so svoje delo oddelali profesionalno. Zvečer je sledila pogostitev, kjer smo se razstavljalci družili in zabavali ob dobri hrani in pijači. Razstava se je zaključila šele v nedeljo s kosilom, dopoldne pa je RRCI za razstavljalce pripravil še predavanje o pasmi in k čemu težiti pri vzreji, ki ga je vodila sodnica ga. Dianne Brennan in na katerem smo izvedeli mnogo zanimivih in koristnih zadev.
Izredno pohvalo namenjam organizatorjem prečudovite in odlično izpeljane prireditve, ter družini Marzotto ki je posodila krasen prostor za razstavo. Čestitam zmagovalcem, kot tudi vsem ostalim razstavljalcem , ki so skupaj z organizatorji poskrbeli da je razstava potekala v krasnem vzdušju. Ta razstava je ena tistih, ki ti zavedno vstanejo v lepem spominu in na katero se bomo vsako leto z velikim veseljem vračali. Želim si in upam, da se nam v naslednjih letih pridruži čimveč slovenskih razstavljalcev.

 

Photo: Sara Venturelli