KRGS

Klub rodezijskih grebenarjev Slovenije (na kratko KRGS) je bil ustanovljen 21.11.2007. Ideja o povezavi je vzklila iz želje po izmenjavi informacij, izkušenj in po druženju. Ker rodezijski grebenar postaja vse bolj popularna pasma psov tudi v Sloveniji, se nam je zdelo pomembno, da te izkušnje in ideje zberemo na enem mestu, torej v klubu, in jih tako ponudimo vsakomur, ki ga ta pasma zanima in se želi z njo bolje spoznati.

Rodezijski grebenar je pasma, ki zahteva veliko posvečanja, tako fizično, saj potrebuje veliko gibanja, kot mentalno, saj je zelo inteligenten in če mu ne bomo nudili dovolj in pravilne mentalne stimulacije, si bo zabavo poiskal sam. Pri odločanju s svojo glavo nima namreč nobenih zadržkov, če smo prepočasni ali pa ga zanemarjamo. S pravilno vzgojo in s tem, da ga bomo vključili v družinsko življenje, bomo šele dosegli prave rezultate. Seveda pa pri vsem tem ne smemo zanemariti tudi videza in zdravja. Klub se bo zavzemal za spodbujanje predstavljanja slovenskih rodezijskih grebenarjev na prireditvah doma in v tujini ter uvedbo obveznega rentgenskega slikanja kolkov, komolcev in ramen, kot to zahtevajo že skoraj po vsej Evropi.

Namen kluba je združiti tako razstavljavce, tekmovalce, vzreditelje, kot tudi ljubitelje, ki imajo svojega grebenarja “le zase” in simpatizerje, ki rodezijskega grebenarja še nimajo, ga pa želijo v prihodnosti vzeti v svoj dom. Upam, da se kmalu vidimo na kakšnem klubskem srečanju in da bomo skupaj naredili vsak dan nekaj za našo čudovito pasmo – rodezijskega grebenarja.

Nasvidenje kmalu!

Vaš KRGS